Raeküla kooli teine korrus mattus prügisse

Kiki projekti „Säästev tarbimine Pärnu Raeküla Koolis, 2.-4. klass“ raames toimuvad üritused ja tegevused on meie kooli algklasside lapsed lausa endasse imenud. Küll kuulatakse külalisesinejaid, kes räägivad erinevatel keskkonnateemadel, küll tegeletakse loodussäästvate uurimustega, küll meisterdatakse prügikunsti. Igatahes on kogu algkoolirahvast vallanud loodushoiu ja säästlikkuse maania.

Juba terve märtsi viimase nädala on kõik klassiruumid ja mõned kodudki kihanud salapärasest tegevusest. Hommikuti tulevad lapsed kooli suurte prügikottidega. Ega ometi ole lastest saanud prügikorjajaid! Mida siis selle hulga prügiga tehakse?  Täna sai kõik avalikuks. Koolimaja teise korruse fuajee sai täis prügikunsti.

Kõik osalejad olid olnud ennastunustavalt loovad. Igasugusele sodile oli leitud nii praktilist lahendust  kui lihtsalt silmailu. Leidus lennukalt  põnevaid prügiroboteid, kurjakuulutavaid sõjamasinaid, nunnusid nukke ja armsalt prügiseid kaisuloomi, mitmesuguseid elanikke  nii koduõuest kui ka loomaaiast. Esindatud oli ka tulnukõpetaja, salakarp, lillepotiümbriseid, lindude söögimaja.

Lisaks skulptuuridele ulpis fuajees ka sünge ent värvikirev prügisaar Prügürra, mille tekkele olid seekord jõudsalt kaasa aidanud  2. C klassi õpilased. Saar oli kurjakuulutavalt prügine, ent ometi oli  seal ka juba elanikke  ning ookeanist purjetas prügiparvel juurde veel prügipagulasi. Teosel oli hirmutav nimi “Aegade lõpp“. Kuid  õnneks olid lapsed  pakkunud välja ka pääsetee, et meiega nii ei juhtuks: Hoidkem loodus prügivaba ja säästkem energiat. Ning et koolikaaslasi mitte hirmutada mõttest, et varsti kolibki inimkond Prügürradele, meisterdasid nad värvilistest plastpudelitest rõõmsailmelisi vaase, milles ilutsesid kaunid prügikellukesed.

See omanäoline näitus pani tõenäoliselt kõik osalejad mõtlema keskkonna üle, milles me elame. Püüdkem siis olla mõistlikud, säästlikud ja taaskasutuslikud. Sel moel suudame ehk „maalima päästmisesse“ oma killukese anda.












Veel pilte lisaks kooli Facebooki lehelt:


Kommentaarid