3. klassi õpilased Tallinna Loomaaias uurimas erinevaid elukeskkondi

 

Pärnu Raeküla Kooli lapsed külastasid Tallinna loomaaeda

3.a ja 3.bklassi õpilased omandasid teadmisi 8.10.20 Tallinna loomaaia õppeprogrammis “Loomad erinevates elukeskkondades”

3. klassidel lõppes selle kooliaasta esimene koolisisese projektõppe projekt “Mets”. Projekti raames õppisid lapsed palju tarvilikku ja huvitavat seoses metsaga. Projekti praktilise poolena oli nüüd õpilastel võimalus läbi loomaaia õppeprogrammi saada teavet vabas looduses elavate loomade elukeskkondadest ja erinevate looduskoosluste asukatest. Lapsed õppisid lustaka  grupitöö käigus ühiselt tundma loomi ja nende eluks vajalikke tingimusi. Elevust tekitavas mängus õppisid lapsed koostööd tegema, sest meeskond toimis preemia vääriliselt ainult, siis kui kõik selle liikmed oma osa hästi täitsid. See õnnestus gruppidel hästi.  Peale õppetööd loomaaia õppekeskuse klassis külastasime giidi saatel loomaaia pärisasukaid. Erilist vaimustust kutsusid esile loomaaia suurimad elanikud: elevandid, ninasarvikud ning jääkaru. Põnevaid  kohtumishetki pakkusid ka meie sugulased primaadid ning pisut ehmatavad olid hiigelsuured maod ning  vaikselt  basseini veerel valvavad krokodillid. Kuid ootamatult suure tähelepanu osaliseks said Mustamäel ringi sõitvad pakirobotid. Lapsed ei saanud algul aru, millega tegu ning arvasid, et teedel vudivad kummalised tehisloomad. Ikkagi 21. sajand ju ja loomaaed ka lähedal.

Toredaid elamusi pakkus ka ilus ilm ning  õppetöö jätkus ka kojusõidul, kus mitmed tiivulised Eestimaa suvekülaliste salgad end teeäärsetel põldudel rännakule hakkasid asutama.

 




Kommentaarid